тест тип:   Хематологија

Црвените крвни клетки     Белите крвни клетки     коагулација     

1 . Хемоглобинот (Hb)

2 . Хемоглобинот во плазмата

3 . Гликолизиран Хемоглобин (HbA1c)

4 . хаптоглобинот

5 . Хематокрит (HCT)

6 . Значи ќелија волумен (MCV)

7 . Црвените крвни клетки дистрибуција ширина (RDW)

8 . Значи клеточен хемоглобин (MCH)

9 . Значи корпускуларна концентрацијата на хемоглобин (MCHC)

10 . Еритроцитите / црвени крвни клетки (РБЦ)

11 . ретикулоцити

12 . На бели крвни клетки (ЗЗБ)

13 . Неутрофилната гранулоцити (grans, polys, PMNs)

14 . Неутрофилна бенд форми

15 . лимфоцитите

16 . моноцити

17 . Мононуклеарни леукоцити (Лимфоцитите + моноцити)

18 . ЦД4 + клетки

19 . еозинофили гранулоцити

20 . базофилните гранулоцити

21 . Тромбоцити / број на тромбоцити (PLT)

22 . Значи тромбоцитите волумен (MPV)

23 . Протромбинското време (PT)

24 . INR

25 . Активираното парцијално тромбопластинско време (АПТТ)

26 . Тромбин времето на коагулација (TCT)

27 . фибриноген

28 . антитромбинот

29 . време на крварење

30 . вискозитет

види исто така:

висок моноцити резултат од тестот референтни вредности за новороденче Што значи висок Моноцити резултат од тестот референтни вредности за новороденче ниво значи?

ниски тироглобулинот (TG резултат од тестот референтни вредности Што значи пониски тироглобулинот (Tg) тест резултат референтни вредности Средното ниво

ниски лутеинизирачкиот хормон (LH) тест резултат референтни вредности за жени во пост-менопауза Што значи ниска лутеинизирачкиот хормон (LH) тест резултат референтни вредности за жени во пост-менопауза ниво значи?

ниски ИГФ-1 тест резултат референтни вредности за жени 20 години Што значи ниска ИГФ-1 тест резултат референтни вредности за жени 20 години ниво значи?

ниски erytrocytes / црвени крвни клетки (РБЦ) тест резултат референтни вредности за машки возрасни Што значи ниска Еритроцитите / црвени крвни клетки (РБЦ) тест резултат референтни вредности за возрасни машки ниво значи?

низок хемоглобин во плазмата резултат од тестот референтни вредности Што низок хемоглобин во плазмата резултат од тестот референтни вредности ниво значи?

ниски цитоплазматски / класична анти-неутрофили цитоплазматски антитела (в-ANCA) тест резултат негативни референтни вредности Што значи ниска Цитоплазматски / класична анти-неутрофили цитоплазматски антитела (ц-АНЦА) тест резултат негативни референтни вредности на ниво значи?

висок моноцити резултат од тестот референтни вредности за возрасни What does high Monocytes test result referent values for adults level mean?

ниски progesterne резултат од тестот референтни вредности за женски средината на лутеална Што значи ниско прогестерон резултат од тестот референтни вредности за женски средината на лутеална ниво значи?

висок слободен тријодотиронин (FT3) тест резултат референтни вредности за деца Што значи висок слободен тријодотиронин (FT3) тест резултат референтни вредности за деца ниво значи?

висок андростенедион резултат од тестот референтни вредности за возрасни Што значи висок андростенедион резултат од тестот референтни вредности за возрасни ниво значи?

ниски анти-фосфолипиди LGA резултат од тестот силна позитивна референтни вредности Што значи ниска Анти-фосфолипиди LGA резултат од тестот силна позитивна референтни вредности на ниво значи?

en  hr  af  ar  az  bg  ca  cs  da  de  el  es  et  fa  fi  fr  he  hi  ht  hu  hy  id  is  it  ja  ka  ko  lt  lv  mk  ms  nl  no  pl  pt  ro  ru  sk  sl  sq  sr  sv  sw  ta  th  tr  uk  vi  zh  zht  
Copyright (C):Online press. All rights reserved.

We use "Cookies" for better user experience. By proceeding to use this page you approve our Cookie policy.

Close this notice Find out more