тест тип:   Ендокринологија

Тироидните хормони     полови хормони     други хормони     

види исто така:

висок androcorticotropic хормон (ACTH) хормонот резултат од тестот референтни вредности Што значи висок Adrenocorticotropic хормон резултат од тестот референтни вредности на ниво значи?

висок цитоплазматски / класична анти-неутрофили цитоплазматски антитела (в-ANCA) тест резултат негативни референтни вредности Што значи висок Цитоплазматски / класична анти-неутрофили цитоплазматски антитела (ц-АНЦА) тест резултат негативни референтни вредности на ниво значи?

висок follicule-stimulatinghormone (FSH) тест резултат референтни вредности за жени во фоликуларната фаза Што значи висок фоликул-stimulatinghormone (FSH) тест резултат референтни вредности за жени во фоликуларната фаза ниво значи?

ниски анти ДС-ДНК тестот позитивен резултат референтни вредности Што значи ниска Анти ДС-ДНК тестот позитивен резултат референтни вредности на ниво значи?

ниски анти ДС-ДНК тест резултат двосмислени референтни вредности Што значи ниска Анти дс-ДНК тест резултат двосмислени референтни вредности на ниво значи?

високо анти-митохондријалната антитела (АМА) резултатите од тестот позитивен референтни вредности Што прави високо анти-митохондријалната антитела (АМА) резултатите од тестот позитивен референтни вредности на ниво значи?

висок машки креатин киназа (CK) тест на крвта ниво Горна вредноста на нормалната креатин киназа (CK) тест за маж е 320U / L (или 1.5μkat / L).

висок железо во тест на крвта за машки Што значи висок TSI за мажите значи?

ниски фибриногенот резултат од тестот референтни вредности Што значи ниска фибриноген резултат од тестот референтни вредности на ниво значи?

висок раст хормон (постот) тест резултат референтни вредности Што значи висок раст хормон резултат од тестот референтни вредности на ниво значи?

ниски пролактин резултат од тестот референтни вредности за мажи Што значи ниска Пролактин резултат од тестот референтни вредности за машки ниво значи?

ниски перинуклеарни анти-неутрофили цитоплазматски антитела (p-ANCA) резултатите од тестот позитивен референтни вредности Што значи ниска перинуклеарни анти-неутрофили цитоплазматски антитела (п-АНЦА) резултатите од тестот позитивен референтни вредности на ниво значи?

en  hr  af  ar  az  bg  ca  cs  da  de  el  es  et  fa  fi  fr  he  hi  ht  hu  hy  id  is  it  ja  ka  ko  lt  lv  mk  ms  nl  no  pl  pt  ro  ru  sk  sl  sq  sr  sv  sw  ta  th  tr  uk  vi  zh  zht  
Copyright (C):Online press. All rights reserved.

We use "Cookies" for better user experience. By proceeding to use this page you approve our Cookie policy.

Close this notice Find out more