ниски пируват резултат од тестот референтни вредности. Што значи ниска Пируват резултат од тестот референтни вредности на ниво значи?

долната граница на нормалните Пируват резултат од тестот референтна вредност е 300 (mg / dl) или 34 (mol / l).

пируват киназа е ензим кој се најде во црвените крвни зрнца кои им помага на промена на шеќер во крвта (гликоза) во енергија, кога нивото на кислород се ниски.

Ниските нивоа потврди пируват киназа дефицит.

Долна граница :
| Горната граница :
единица :
дијагностицира :
300   -
900
μg/dL
нормално
34   -
102
μmol/L
нормално


висок пируват резултат од тестот референтни вредности

Пируват вредности и дефиниции

види исто така:

високо анти-SS-б (ла) резултатите од тестот позитивен референтни вредности Што значи висок Анти-SS-B (La) резултатите од тестот позитивен референтни вредности на ниво значи?

висок тироидната жлезда стимулирачки хормон (ТСХ или тиротропин) тест резултат референтни вредности за возрасни Што горниот тироидната жлезда стимулирачки хормон (ТСХ или тиротропин) тест резултат референтни вредности ниво значи за возрасни?

ниски анти-histone антитела резултат од тестот позитивен референтни вредности Што значи ниска Анти-histone антитела резултат од тестот позитивен референтни вредности на ниво значи?

ниски цитоплазматски / класична анти-неутрофили цитоплазматски антитела (в-ANCA) резултатите од тестот позитивен референтни вредности Што значи ниска Цитоплазматски / класична анти-неутрофили цитоплазматски антитела (ц-АНЦА) резултатите од тестот позитивен референтни вредности на ниво значи?

ниски erytrocytes / црвени крвни клетки (РБЦ) тест резултат референтни вредности за женски возрасни Што значи ниска Еритроцитите / црвени крвни клетки (РБЦ) тест резултат референтни вредности за женски ниво возрасни значи?

ниски анти-фосфолипиди LGA резултат од тестот слаб позитивен референтни вредности Што значи ниска Анти-фосфолипиди LGA резултат од тестот слаб позитивен референтни вредности на ниво значи?

ниски erytrocytes / црвени крвни клетки (РБЦ) тест резултат референтни вредности за деца Што значи ниска Еритроцитите / црвени крвни клетки (РБЦ) тест резултат референтни вредности за деца ниво значи?

висок феритин тест на крвта резултат за машки Што значи повисоки од нормалните феритин тест ниво за мажите значи?

ниски јонизиран калциум во крвта тест Што значи ниска јонизиран калциум значи?

високо ниво на триглицериди резултат од тестот за постарите луѓе Што покачена Триглицериди тест ниво за луѓе над 60 години значи?

низок HDL холестерол кога триглицериди> 5,0 mmol / l резултат од тестот Што значи пониски ХДЛ холестерол кога триглицериди> 5,0 mmol / l тест ниво значи?

висок антистрептолизин о титар (ASOT) резултатите од тестот позитивен референтни вредности за возрасни Што значи висок антистрептолизин О титар (ASOT) резултатите од тестот позитивен референтни вредности за возрасни ниво значи?

en  hr  af  ar  az  bg  ca  cs  da  de  el  es  et  fa  fi  fr  he  hi  ht  hu  hy  id  is  it  ja  ka  ko  lt  lv  mk  ms  nl  no  pl  pt  ro  ru  sk  sl  sq  sr  sv  sw  ta  th  tr  uk  vi  zh  zht  
Copyright (C):Online press. All rights reserved.

We use "Cookies" for better user experience. By proceeding to use this page you approve our Cookie policy.

Close this notice Find out more