висок железо кај новороденчињата тест на крвта. Што значи високо ниво на железо за новороденчиња значи?

горната граница на вкупниот серумски железо тест (TSI) за новороденче е 250μg / dl (или 45 mol / l).

новороденчиња и бебиња се раѓаат со екстремно високи нивоа на железо.

На природно високо ниво на железо се од витално потребни за овој клучен период на брз развој на мозокот и физички развој на децата.

пациентите тип :

новороденчето

Долна граница :
| Горната граница :
единица :
дијагностицира :
100   -
250
µg/dL
нормално
18   -
45
μmol/L
нормално


висок железо во тест на крвта за машки

недостаток на железо во крвта тест за мажи

висок железо во тест на крвта за жени

недостаток на железо во крвта тест за жени

ниско ниво на железо кај новороденчињата тест на крвта

висок железо во детските тест на крвта

мала количина на железо во детските тест на крвта

Вкупно серумско железо (TSI) вредности и дефиниции

види исто така:

низок HDL холестерол резултат од тестот за жени Што низок HDL холестерол тест ниво значи за жена?

ниски lgg резултат од тестот референтни вредности за возрасни Што значи ниска lgG резултат од тестот референтни вредности за возрасни ниво значи?

конгестивна срцева слабост, најверојатно, мозочен натриуретичен пептид (БНП) тест резултат Која е вредноста на дијагностицирање Конгестивна срцева слабост, најверојатно, за мозочен натриуретичен пептид (БНП) тестот?

високо јаглерод диоксид парцијалниот притисок (pco2) тест ниво Горна вредноста на јаглерод диоксид парцијалниот притисок (pco2) тест е 45mmHg (или 51 mmHg).

високи бели крвни клетки резултат од тестот референтни вредности за новороденче Што значи висок број на леукоцити резултат од тестот референтни вредности за новороденче ниво значи?

ниски анти-митохондријалната антитела (АМА) резултатите од тестот позитивен референтни вредности Што значи ниска Анти-митохондријалната антитела (АМА) резултатите од тестот позитивен референтни вредности на ниво значи?

Ниското ниво на витамин Ц (asorbic киселина) тест резултат референтни вредности Што значи ниска Витамин Ц (аскорбинска киселина) тест резултат референтни вредности на ниво значи?

висок алдостерон-за-ренинскиот сооднос резултат од тестот референтни вредности за возрасни Што значи висок алдостерон-за-ренин сооднос резултат од тестот референтни вредности за ниво возрасни значи?

висок аланин трансаминаза крвта тест ниво за женските Што значи висока (ALT / ALAT), SGPT тест на крвта ниво значи за жените?

ниски креатин резултатите од тестот референтни вредности за мажи Што значи ниска Креатин резултат од тестот референтни вредности за машки ниво значи?

нормално простата специфичен антиген (ПСА) за машки резултат од тестот Што е вредност на еден нормален простата специфичен антиген (ПСА) ниво за човекот?

високо анти-citrullinated протеини антитела тест резултат умерени позитивни референтни вредности Што значи висок Анти-citrullinated протеини антитела тест резултат умерени позитивни референтни вредности ниво значи?

en  hr  af  ar  az  bg  ca  cs  da  de  el  es  et  fa  fi  fr  he  hi  ht  hu  hy  id  is  it  ja  ka  ko  lt  lv  mk  ms  nl  no  pl  pt  ro  ru  sk  sl  sq  sr  sv  sw  ta  th  tr  uk  vi  zh  zht  
Copyright (C):Online press. All rights reserved.

We use "Cookies" for better user experience. By proceeding to use this page you approve our Cookie policy.

Close this notice Find out more