низок HDL холестерол резултат од тестот за жени. Што низок HDL холестерол тест ниво значи за жена?

долната граница на нормалните тест ХДЛ холестеролот кај женските е 1.0mmol / l (или 40mg / dl).

ХДЛ недостатоци за жена се движи од секундарни причини, како што се пушењето, да специфични генетски мутации, како што Тангер болест и болест рибино око.

мерки за жената да се подигне ХДЛ вклучуваат губење на вишокот тежина, постигнување и одржување на идеална телесна тежина, правилно вежбање и одјавување од цигарите.

Пол :

женски

Долна граница :
| Горната граница :
единица :
дијагностицира :
1.0   -
2.2
mmol/L
нормално
40   -
86
mg/dl
нормално


низок HDL холестерол резултат од тестот за мажи

висок холестерол ХДЛ резултат од тестот за мажи

висок холестерол ХДЛ резултат од тестот за жени

ХДЛ холестеролот вредности и дефиниции

види исто така:

ниски вкупни тироксин резултат од тестот референтни вредности Што значи пониски вкупни тироксин (FT4) тест резултат референтни вредности на ниво значи?

висок слободниот тироксин (FT4) тест резултат референтни вредности за возрасни Што значи висок слободниот тироксин (FT4) тест резултат референтни вредности Средното ниво за возрасни?

ниски антистрептолизин о титар (ASOT) резултатите од тестот позитивен референтни вредности за децата од предучилишна Што значи ниска антистрептолизин О титар (ASOT) резултатите од тестот позитивен референтни вредности за предучилишно ниво значи?

висок холестерол ХДЛ резултат од тестот за жени Што повисоко ниво на HDL холестерол тест значи за жена?

тропонински-т тест, акутен коронарен синдром она што е нормално Тропонин-Т тест резултат?

низок хемоглобин (Hb) тест резултат референтни вредности за жени Што низок хемоглобин (Hb) тест резултат референтни вредности за женски ниво значи?

високо вкупно врзувачки капацитет на железото (TIBC) тест резултат Што значи висок TIBC тест ниво значи?

ниски SHBG резултат од тестот референтни вредности за машки возрасни Што значи ниска SHGB резултат од тестот референтни вредности за возрасни машки ниво значи?

висок неутрофили бенд претставува резултат од тестот референтни вредности за возрасни Што значи висок неутрофилни форми бенд резултат од тестот референтни вредности за ниво возрасни значи?

ниски слободниот тироксин (FT4) тест резултат референтни вредности за бремени жени Што значи пониски слободниот тироксин (FT4) тест резултат референтни вредности Средното ниво на бремените жени?

ниски CK-MB тест на крвта ниво Што значи ниска CK-MB тест на крвта ниво значи?

ниски анти-фосфолипиди климатска состојба тест резултат слаб позитивен референтни вредности Што значи ниска Анти-фосфолипиди климатска состојба тест резултат слаб позитивен референтни вредности на ниво значи?

en  hr  af  ar  az  bg  ca  cs  da  de  el  es  et  fa  fi  fr  he  hi  ht  hu  hy  id  is  it  ja  ka  ko  lt  lv  mk  ms  nl  no  pl  pt  ro  ru  sk  sl  sq  sr  sv  sw  ta  th  tr  uk  vi  zh  zht  
Copyright (C):Online press. All rights reserved.

We use "Cookies" for better user experience. By proceeding to use this page you approve our Cookie policy.

Close this notice Find out more