висок дехидроепиандростерон сулфат тест резултат референтни вредности за возрасни. Што значи висок дехидроепиандростерон сулфат тест резултат референтни вредности за ниво возрасни значи?

горната граница на нормала дехидроепиандростерон сулфат тест резултат референтни вредности за возрасни е 400 (mg / dL).

DHEA-S нивоа се високи во новороденчиња, а потоа брзо се намалува. Тие воскресне време на пубертетот.

Високи нивоа на DHEA-S кај децата може да предизвика почетокот на пубертетот кај момчињата. А високо ниво на DHEA-S кај девојчињата може да предизвика надворешните гениталии и абнормални периоди.

пациентите тип :

возрасни

Долна граница :
| Горната граница :
единица :
дијагностицира :
30   -
400
µg/dL
нормално


ниски дехидроепиандростерон сулфат тест резултат референтни вредности за возрасни

дехидроепиандростерон сулфат вредности и дефиниции

види исто така:

висок неутрофили бенд претставува резултат од тестот референтни вредности за возрасни Што значи висок неутрофилни форми бенд резултат од тестот референтни вредности за ниво возрасни значи?

ниски урична киселина тест резултат референтни вредности за мажи Што значи ниска урична киселина тест резултат референтни вредности за машки ниво значи?

високо кисела фосфатаза тест резултат референтни вредности Што значи висока киселина фосфатаза тест резултат референтни вредности на ниво значи?

висок LDL / HDL количник резултат од тестот референтни вредности Што горниот LDL / HDL количник референтни вредности тест ниво значи?

високо ниво на амонијак тест на крвта Што значи повисоки од нормалните амонијак тест ниво значи?

ниски анти-citrullinated протеини антитела тест резултат weakpositive референтни вредности Што значи ниска Анти-citrullinated протеини антитела тест резултат слаб позитивен референтни вредности ниво значи?

ниски хематокрит (HCT) тест резултат референтни вредности за машки возрасни Што значи ниска хематокрит (HCT) тест резултат референтни вредности за возрасни машки ниво значи?

ниски анти ДС-ДНК тест резултат негативни референтни вредности Што значи ниска Анти ДС-ДНК тест резултат негативни референтни вредности на ниво значи?

висок progesterne резултат од тестот референтни вредности за женски средината на лутеална Што значи висок прогестерон резултат од тестот референтни вредности за женски средината на лутеална ниво значи?

ниски лутеинизирачкиот хормон (LH) тест резултат референтни вредности за возрасни мажи Што значи ниска лутеинизирачкиот хормон (LH) тест резултат референтни вредности за возрасни машки ниво значи?

ниски црвени крвни клетки дистрибуција ширина (RDW) тест резултат референтни вредности Што значи ниски црвени крвни клетки дистрибуција ширина (RDW) тест резултат референтни вредности на ниво значи?

висок андростенедион резултат од тестот референтни вредности за возрасни Што значи висок андростенедион резултат од тестот референтни вредности за возрасни ниво значи?

en  hr  af  ar  az  bg  ca  cs  da  de  el  es  et  fa  fi  fr  he  hi  ht  hu  hy  id  is  it  ja  ka  ko  lt  lv  mk  ms  nl  no  pl  pt  ro  ru  sk  sl  sq  sr  sv  sw  ta  th  tr  uk  vi  zh  zht  
Copyright (C):Online press. All rights reserved.

We use "Cookies" for better user experience. By proceeding to use this page you approve our Cookie policy.

Close this notice Find out more