низок тестостерон резултат од тестот референтни вредности за жени. Што значи пониски тестостерон резултат од тестот референтни вредности за женски ниво значи?

долната граница на нормалните дихидротестостерон резултат од тестот референтни вредности за жени е 0,7 (nmol / L) - 20 (ng / dl). Сексуалното здравје

на жената е во голема мера под влијание на ниски нивоа на тестостерон. Овој хормон е директно поврзано со либидото, што го прави императив да се справат со итна надополнување на тестостерон.

ниски нивоа на тестостерон кај жените се: замор, дефинитивно губење на мускулната сила и маса, акумулација на масти, особено околу стомакот и депресија.

Пол :

женски

Долна граница :
| Горната граница :
единица :
дијагностицира :
0.7   -
3.0
nmol/L
нормално
20   -
85
ng/dl
нормално


низок тестостерон резултат од тестот референтни вредности за мажи

висок тестостерон резултат од тестот референтни вредности за мажи

низок тестостерон резултат од тестот референтни вредности за мажи под 50 години

висок тестостерон резултат од тестот референтни вредности за мажи под 50 години

низок тестостерон резултат од тестот референтни вредности за мажи постари од 50 години

висок тестостерон резултат од тестот референтни вредности за мажи постари од 50 години

висок тестостерон резултат од тестот референтни вредности за жени

Тестостерон вредности и дефиниции

види исто така:

ниски анти-фосфолипиди климатска состојба тест резултат негативни референтни вредности Што значи ниска Анти-фосфолипиди климатска состојба тест резултат негативни референтни вредности на ниво значи?

ниски globulibns тест на крвта ниво Што значи недостаток глобулин во крвта значи?

ниски естрадиол резултат од тестот референтни вредности за жени во пост-менопауза Што значи ниска естрадиол резултат од тестот референтни вредности за жени во пост-менопауза ниво значи?

високо анти-SS-а (ro) тест резултат двосмислени референтни вредности Што значи висок Анти-SS-А (RO) тест резултат двосмислени референтни вредности на ниво значи?

висок еозинофили гранулоцити резултат од тестот референтни вредности за возрасни Што значи висок Еозинофилната гранулоцити резултат од тестот референтни вредности за возрасни ниво значи?

висок андростенедион резултат од тестот референтни вредности за возрасни Што значи висок андростенедион резултат од тестот референтни вредности за возрасни ниво значи?

ниска стапка на седиментација (ESR) тест резултат референтни вредности за мажи Што значи ниска стапка на седиментација на еритроцитите (ESR) тест резултат референтни вредности за машки ниво значи?

ниски reumatoid фактор (РФ) тест резултат негативни референтни вредности Што значи ниска Reumatoid фактор (РФ) тест резултат негативни референтни вредности на ниво значи?

ниски вкупни тироксин резултат од тестот референтни вредности Што значи пониски вкупни тироксин (FT4) тест резултат референтни вредности на ниво значи?

ниски еозинофили катјонски протеин (ECP) тест резултат референтни вредности Што значи ниска Еозинофилната катјонски протеин (ECP) тест резултат референтни вредности на ниво значи?

висок машки креатин киназа (CK) тест на крвта ниво Горна вредноста на нормалната креатин киназа (CK) тест за маж е 320U / L (или 1.5μkat / L).

висок алкална фосфатаза (alp) во крвта тест ниво женски Што значи висок алкална фосфатаза (ALP) тест на крвта значи за жена?

en  hr  af  ar  az  bg  ca  cs  da  de  el  es  et  fa  fi  fr  he  hi  ht  hu  hy  id  is  it  ja  ka  ko  lt  lv  mk  ms  nl  no  pl  pt  ro  ru  sk  sl  sq  sr  sv  sw  ta  th  tr  uk  vi  zh  zht  
Copyright (C):Online press. All rights reserved.

We use "Cookies" for better user experience. By proceeding to use this page you approve our Cookie policy.

Close this notice Find out more