ниски androcorticotropic хормон (ACTH) хормонот резултат од тестот референтни вредности. Што значи ниска Adrenocorticotropic хормон резултат од тестот референтни вредности на ниво значи?

долната граница на нормалните Adrenocorticotropic хормон резултат од тестот референтна вредност е 4,4 (pmol / l) - 20 (pg / ml).

Adrenocorticotropic хормон (ACTH), е полипептид тропски хормон произведени и излачува од предниот хипофизата.

пониски од нормалните нивоа на adrenocorticotropic хормон може да се должи на: Кушингов синдром поврзан со тумор на надбубрежната жлезда, Кушингов синдром се должи на стероид лекови, услови кои влијаат на хипофизата

Долна граница :
| Горната граница :
единица :
дијагностицира :
4.4   -
22
pmol/L
нормално
20   -
100
pg/mL
нормално


висок androcorticotropic хормон (ACTH) хормонот резултат од тестот референтни вредности

Adrenocorticotropic хормон (ACTH) вредности и дефиниции

види исто така:

ниски алдостерон резултат од тестот референтни вредности за возрасни Што значи ниска Алдостерон резултат од тестот референтни вредности за возрасни ниво значи?

висок осмоларност резултат од тестот референтни вредности Што значи висок осмоларност резултат од тестот референтни вредности на ниво значи?

ниски анти-histone антитела тест резултат негативни референтни вредности Што значи ниска Анти-histone антитела тест резултат негативни референтни вредности на ниво значи?

висок вкупниот холестерол тест резултат Што покачена Вкупно холестерол тест ниво значи?

ниски SHBG резултат од тестот референтни вредности за женски возрасни Што значи ниска SHGB резултат од тестот референтни вредности за женски ниво возрасни значи?

високо анти-фосфолипиди lgg резултат од тестот слаб позитивен референтни вредности Што значи висок Анти-фосфолипиди lgG резултат од тестот слаб позитивен референтни вредности на ниво значи?

висока в-reative протеин (CRP) тест резултат референтни вредности Што значи високо Ц-реактивниот протеин (CRP) тест резултат референтни вредности на ниво значи?

ниски слободниот тироксин (FT4) тест резултат референтни вредности за возрасни Што значи пониски слободниот тироксин (FT4) тест резултат референтни вредности Средното ниво за возрасни?

нормално NT-probnp резултат од тестот за лице над 75 години Што е вредност на еден нормален NT-proBNP ниво за постарите лице?

висок естрадиол резултат од тестот референтни вредности за возрасни женски Што значи висок естрадиол резултат од тестот референтни вредности за возрасни женски ниво значи?

висок холестерол ХДЛ кога триглицериди> 5,0 mmol / l резултат од тестот Што значи повисоки ХДЛ холестерол кога триглицериди> 5,0 mmol / l тест ниво значи?

ниски антистрептолизин о титар (ASOT) резултатите од тестот позитивен референтни вредности за возрасни Што значи ниска антистрептолизин О титар (ASOT) резултатите од тестот позитивен референтни вредности за возрасни ниво значи?

en  hr  af  ar  az  bg  ca  cs  da  de  el  es  et  fa  fi  fr  he  hi  ht  hu  hy  id  is  it  ja  ka  ko  lt  lv  mk  ms  nl  no  pl  pt  ro  ru  sk  sl  sq  sr  sv  sw  ta  th  tr  uk  vi  zh  zht  
Copyright (C):Online press. All rights reserved.

We use "Cookies" for better user experience. By proceeding to use this page you approve our Cookie policy.

Close this notice Find out more