Тестостерон

Тестостерон вредности и дефиниции

нормално referent values of Тестостерон test for машки пол, are between 8 and 35 nmol/L (or between 230 and 1000 ng/dl).

Пол :

машки пол

Долна граница :
| Горната граница :
единица :
дијагностицира :
8   -
35
nmol/L
нормално
230   -
1000
ng/dl
нормално

нормално referent values of Тестостерон test for машки пол, под 50 години, are between 10 and 45 nmol/L (or between 290 and 1300 ng/dl).

Пол :

машки пол

пациентите тип :

под 50 години

Долна граница :
| Горната граница :
единица :
дијагностицира :
10   -
45
nmol/L
нормално
290   -
1300
ng/dl
нормално

нормално referent values of Тестостерон test for машки пол, над 50 години, are between 6.2 and 26 nmol/L (or between 180 and 740 ng/dl).

Пол :

машки пол

пациентите тип :

над 50 години

Долна граница :
| Горната граница :
единица :
дијагностицира :
6.2   -
26
nmol/L
нормално
180   -
740
ng/dl
нормално

нормално referent values of Тестостерон test for женски пол, are between 0.7 and 3.0 nmol/L (or between 20 and 85 ng/dl).

Пол :

женски пол

Долна граница :
| Горната граница :
единица :
дијагностицира :
0.7   -
3.0
nmol/L
нормално
20   -
85
ng/dl
нормално

Тестостерон вредности и дефиниции

низок тестостерон резултат од тестот референтни вредности за мажи
Што значи пониски тестостерон резултат од тестот референтни вредности за машки ниво значи?


висок тестостерон резултат од тестот референтни вредности за мажи
Што значи висок тестостерон резултат од тестот референтни вредности за машки ниво значи?


низок тестостерон резултат од тестот референтни вредности за мажи под 50 години
Што значи пониски тестостерон резултат од тестот референтни вредности за мажи под 50 годишна возраст ниво значи?


висок тестостерон резултат од тестот референтни вредности за мажи под 50 години
Што горниот тестостерон резултат од тестот референтни вредности за мажи под 50 годишна возраст ниво значи?


низок тестостерон резултат од тестот референтни вредности за мажи постари од 50 години
Што значи пониски тестостерон резултат од тестот референтни вредности за мажи над 50 години на ниво значи?


висок тестостерон резултат од тестот референтни вредности за мажи постари од 50 години
Што горниот тестостерон резултат од тестот референтни вредности за мажи над 50 години на ниво значи?


низок тестостерон резултат од тестот референтни вредности за жени
Што значи пониски тестостерон резултат од тестот референтни вредности за женски ниво значи?


висок тестостерон резултат од тестот референтни вредности за жени
Што значи висок тестостерон резултат од тестот референтни вредности за женски ниво значи?


види исто така:

ниски естрадиол резултат од тестот референтни вредности за возрасни мажи Што значи ниска естрадиол резултат од тестот референтни вредности за возрасни машки ниво значи?

недостаток на железо во крвта тест за жени Што значи ниско ниво на железо во крвта значи за жена?

ниски тироглобулинот (TG резултат од тестот референтни вредности Што значи пониски тироглобулинот (Tg) тест резултат референтни вредности Средното ниво

ниски слободен тријодотиронин (FT3) тест резултат референтни вредности за деца Што значи ниска слободен тријодотиронин (FT3) тест резултат референтни вредности за деца ниво значи?

ниски анти-citrullinated протеини антитела тест резултат негативни референтни вредности Што значи ниска Анти-citrullinated протеини антитела тест резултат негативни референтни вредности на ниво значи?

ниски progesterne резултат од тестот референтни вредности за женски средината на лутеална Што значи ниско прогестерон резултат од тестот референтни вредности за женски средината на лутеална ниво значи?

Ниското ниво на витамин Б9 (фолна киселина / фолна киселина) црвени крвни зрнца тест резултат референтни вредности Што значи ниска витамин Б9 (фолна киселина / Фолната киселина) - црвените крвни клетки тест резултат референтни вредности на ниво значи?

ниски базофилните гранулоцити резултат од тестот референтни вредности за новороденче Што значи ниска базофилните гранулоцити резултат од тестот референтни вредности за новороденче ниво значи?

ниски слободниот тироксин (FT4) тест резултат референтни вредности за деца Што значи пониски слободниот тироксин (FT4) тест резултат референтни вредности Средното ниво за децата?

висок витамин Ц (asorbic киселина) тест резултат референтни вредности Што значи висок Витамин Ц (аскорбинска киселина) тест резултат референтни вредности на ниво значи?

ниски црвени крвни клетки дистрибуција ширина (RDW) тест резултат референтни вредности Што значи ниски црвени крвни клетки дистрибуција ширина (RDW) тест резултат референтни вредности на ниво значи?

висок антистрептолизин о титар (ASOT) резултатите од тестот позитивен референтни вредности за училиште Што значи висок антистрептолизин О титар (ASOT) резултатите од тестот позитивен референтни вредности за ниво на училиште значи?

en  hr  af  ar  az  bg  ca  cs  da  de  el  es  et  fa  fi  fr  he  hi  ht  hu  hy  id  is  it  ja  ka  ko  lt  lv  mk  ms  nl  no  pl  pt  ro  ru  sk  sl  sq  sr  sv  sw  ta  th  tr  uk  vi  zh  zht  
Copyright (C):Online press. All rights reserved.

We use "Cookies" for better user experience. By proceeding to use this page you approve our Cookie policy.

Close this notice Find out more