ниски аспартат transminase (AST / ASAT SGOT) тест на крвта ниво за женски. Што значи ниска аспартат трансаминаза (AST / ASAT SGOT) во крвта тест ниво значи за жена?

пониска вредност од нормалните за аспартат трансаминаза (AST / ASAT SGOT) тест за маж е 0,25 μkat / L.

AST се наоѓа во црниот дроб, срцето, скелетните мускули, бубрезите, мозокот, црвените крвни зрнца. Тоа е показател за здравјето на црниот дроб.

ниски вредности на AST се смета за нормално, но значително се покачени нивоа на ASAT (SGOT) често укажуваат на постоење на други медицински проблеми.

Пол :

женски

Долна граница :
| Горната граница :
единица :
дијагностицира :
0.25   -
0.60
µkat/L
нормално


високи аспартат transminase (AST / ASAT SGOT) тест на крвта ниво за машки

ниски аспартат transminase (AST / ASAT SGOT) тест на крвта ниво за машки

високи аспартат transminase (AST / ASAT SGOT) тест на крвта ниво жените

Аспартат трансаминаза (AST / ASAT), SGOT вредности и дефиниции

види исто така:

висок естрадиол резултат од тестот референтни вредности за возрасни женски Што значи висок естрадиол резултат од тестот референтни вредности за возрасни женски ниво значи?

ниски тромбоцити / број на тромбоцити (PLT) тест резултат референтни вредности Што значи ниски тромбоцити / број на тромбоцити (PLT) тест резултат референтни вредности flevel значи?

ниски алдостерон резултат од тестот референтни вредности за возрасни Што значи ниска Алдостерон резултат од тестот референтни вредности за возрасни ниво значи?

ниска основа вишокот крвен тест ниво Што значи пониски од нормалните база escess тест ниво значи?

ниски анти-histone антитела тест резултат негативни референтни вредности Што значи ниска Анти-histone антитела тест резултат негативни референтни вредности на ниво значи?

висока средна клеточен волумен (MCV) (MCV) тест резултат референтни вредности за жени Што значи висок клеточен волумен резултат од тестот референтни вредности за женски ниво значи?

ниски дехидроепиандростерон сулфат тест резултат референтни вредности за возрасни Што значи ниска дехидроепиандростерон сулфат тест резултат референтни вредности за ниво возрасни значи?

низок хемоглобин (Hb) тест резултат референтни вредности за мажи Што низок хемоглобин (Hb) тест резултат референтни вредности за машки ниво значи?

ниски слободен тријодотиронин (FT3) тест резултат референтни вредности за деца Што значи ниска слободен тријодотиронин (FT3) тест резултат референтни вредности за деца ниво значи?

висока активност на плазматскиот ренин резултат од тестот референтни вредности Што значи висока активност на плазматскиот ренин резултат од тестот референтни вредности на ниво значи?

високо анти-фосфолипиди климатска состојба тест резултат негативни референтни вредности Што значи висок Анти-фосфолипиди климатска состојба тест резултат негативни референтни вредности на ниво значи?

висок ceruplasmin тест на крвта ниво Што значи повисоки од нормалните ceruplasmin тест ниво значи?

en  hr  af  ar  az  bg  ca  cs  da  de  el  es  et  fa  fi  fr  he  hi  ht  hu  hy  id  is  it  ja  ka  ko  lt  lv  mk  ms  nl  no  pl  pt  ro  ru  sk  sl  sq  sr  sv  sw  ta  th  tr  uk  vi  zh  zht  
Copyright (C):Online press. All rights reserved.

We use "Cookies" for better user experience. By proceeding to use this page you approve our Cookie policy.

Close this notice Find out more