висок слободниот тироксин (FT4) тест резултат референтни вредности за возрасни. Што значи висок слободниот тироксин (FT4) тест резултат референтни вредности Средното ниво за возрасни?

горната граница на нормала слободниот тироксин (FT4) тест резултат референтни вредности за возрасни е 1.8 (ng / dl) - 23 (pmol / l).

тироксин е хормон произведени од страна на тироидната жлезда. Лабораториски тест може да се направи за да се измери висината на Т4 во крвта.

тиреотоксична периодична парализа е состојба во која има епизоди на мускулна слабост кај луѓето кои имаат високо ниво на тироидните хормони во крвта.

пациентите тип :

возрасни

Долна граница :
| Горната граница :
единица :
дијагностицира :
0.7   -
1.8
ng/dl
нормално
9   -
23
pmol/L
нормално


ниски слободниот тироксин (FT4) тест резултат референтни вредности за возрасни

ниски слободниот тироксин (FT4) тест резултат референтни вредности за деца

висок слободниот тироксин (FT4) тест резултат референтни вредности за деца

ниски слободниот тироксин (FT4) тест резултат референтни вредности за бремени жени

висок слободниот тироксин (FT4) тест резултат референтни вредности за бремени жени

Слободниот тироксин (FT4) вредности и дефиниции

види исто така:

високо анти-митохондријалната антитела (АМА) тест резултат негативни референтни вредности Што прави високо анти-митохондријалната антитела (АМА) тест резултат негативни референтни вредности на ниво значи?

ниски 25-хидроксихолекалциферол (витамин Д) терапевтска цел спектар резултат од тестот референтни вредности Што значи ниски 25-хидроксихолекалциферол (витамин Д) терапевтска цел спектар резултат од тестот референтни вредности на ниво значи?

ниски неутрофили бенд претставува резултат од тестот референтни вредности за возрасни Што значи ниска неутрофилни форми бенд резултат од тестот референтни вредности за ниво возрасни значи?

високо анти-фосфолипиди lgg резултат од тестот силна позитивна референтни вредности Што значи висок Анти-фосфолипиди lgG резултат од тестот силна позитивна референтни вредности на ниво значи?

низок број на ЦД4 + клетки тест резултат референтни вредности за возрасни Што низок број на ЦД4 + клетки тест резултат референтни вредности за ниво возрасни значи?

ниски анти-фосфолипиди LGA резултат од тестот негативни референтни вредности Што значи ниска Анти-фосфолипиди LGA резултат од тестот негативни референтни вредности на ниво значи?

висок лимфоцити тест резултат референтни вредности за возрасни Што значи висок Лимфоцитите резултат од тестот референтни вредности за возрасни ниво значи?

ниски креатин резултатите од тестот референтни вредности за жени Што значи ниска Креатин резултат од тестот референтни вредности за женски ниво значи?

ниски анти-фосфолипиди lgg резултат од тестот слаб позитивен референтни вредности Што значи ниска Анти-фосфолипиди lgG резултат од тестот слаб позитивен референтни вредности на ниво значи?

висок дехидроепиандростерон сулфат тест резултат референтни вредности за возрасни Што значи висок дехидроепиандростерон сулфат тест резултат референтни вредности за ниво возрасни значи?

абнормални резултати од пап тестот за жени Што е вредноста на абнормални Папаниколау (ПАП) тест ниво за жена?

ниски цитоплазматски / класична анти-неутрофили цитоплазматски антитела (в-ANCA) тест резултат негативни референтни вредности Што значи ниска Цитоплазматски / класична анти-неутрофили цитоплазматски антитела (ц-АНЦА) тест резултат негативни референтни вредности на ниво значи?

en  hr  af  ar  az  bg  ca  cs  da  de  el  es  et  fa  fi  fr  he  hi  ht  hu  hy  id  is  it  ja  ka  ko  lt  lv  mk  ms  nl  no  pl  pt  ro  ru  sk  sl  sq  sr  sv  sw  ta  th  tr  uk  vi  zh  zht  
Copyright (C):Online press. All rights reserved.

We use "Cookies" for better user experience. By proceeding to use this page you approve our Cookie policy.

Close this notice Find out more