ниски follicule-stimulatinghormone (FSH) тест резултат референтни вредности за жени во овулација. Што значи ниска фоликул-stimulatinghormone (FSH) тест резултат референтни вредности за жени во овулација ниво значи?

долната граница на нормалните фоликул-stimulatinghormone (FSH) тест резултат референтни вредности за жени во овулација е 6 (IU / L).

Ако е ниска ФСХ две овулации може да се случи во еден циклус може да доведе до не се идентични (дизиготните) близнаци.

услови со многу ниска ФСХ секрети се полицистичен оваријален синдром, синдром на полицистични јајници.

Пол :

женски

пациентите тип :

овулацијата

Долна граница :
| Горната граница :
единица :
дијагностицира :
6   -
26
IU/L
нормално


ниски follicule-stimulatinghormone (FSH) тест резултат референтни вредности за деца

висок follicule-stimulatinghormone (FSH) тест резултат референтни вредности за деца

ниски follicule-stimulatinghormone (FSH) тест резултат референтни вредности за возрасен маж

висок follicule-stimulatinghormone (FSH) тест резултат референтни вредности за возрасен маж

ниски follicule-stimulatinghormone (FSH) тест резултат референтни вредности за жени во фоликуларната фаза

висок follicule-stimulatinghormone (FSH) тест резултат референтни вредности за жени во фоликуларната фаза

висок follicule-stimulatinghormone (FSH) тест резултат референтни вредности за жени во овулација

ниски follicule-stimulatinghormone (FSH) тест резултат референтни вредности за жени во пост-менопауза

висок follicule-stimulatinghormone (FSH) тест резултат референтни вредности за жени во пост-менопауза

Фоликул-stimulatinghormone (FSH) вредности и дефиниции

види исто така:

висок осмоларност резултат од тестот референтни вредности Што значи висок осмоларност резултат од тестот референтни вредности на ниво значи?

ниски аспартат transminase (AST / ASAT SGOT) тест на крвта ниво за машки Што значи ниска аспартат трансаминаза (AST / ASAT SGOT) во крвта тест ниво значи за човекот?

ниски базофилните гранулоцити резултат од тестот референтни вредности за новороденче Што значи ниска базофилните гранулоцити резултат од тестот референтни вредности за новороденче ниво значи?

висок неутрофили бенд претставува резултат од тестот референтни вредности за возрасни Што значи висок неутрофилни форми бенд резултат од тестот референтни вредности за ниво возрасни значи?

висок магнезиум тест на крвта ниво Што значи повисоки од нормалните магнезиум тест ниво значи?

ниски цитоплазматски / класична анти-неутрофили цитоплазматски антитела (в-ANCA) тест резултат негативни референтни вредности Што значи ниска Цитоплазматски / класична анти-неутрофили цитоплазматски антитела (ц-АНЦА) тест резултат негативни референтни вредности на ниво значи?

низок HDL холестерол резултат од тестот за мажи Што низок HDL холестерол тест ниво значи за човекот?

ниски хаптоглобинот резултат од тестот референтни вредности за помлади од 50 години Што значи ниска хаптоглобинот резултат од тестот референтни вредности за помлади од 50 години на ниво значи?

ниски гликолизиран Хемоглобин (HbA1c) тест резултат референтни вредности за помлади од 50 години Што значи ниска Гликозилиран Хемоглобин (HbA1c) тест резултат референтни вредности за помлади од 50 години на ниво значи?

висок фибриногенот резултат од тестот референтни вредности Што значи висок фибриноген резултат од тестот референтни вредности на ниво значи?

високо анти-citrullinated протеини антитела тест резултат негативни референтни вредности Што значи висок Анти-citrullinated протеини антитела тест резултат негативни референтни вредности ниво значи?

висока средна клеточен хемоглобин (MCH) тест резултат референтни вредности Што значи висок клеточен хемоглобин (MCH) тест резултат референтни вредности на ниво значи?

en  hr  af  ar  az  bg  ca  cs  da  de  el  es  et  fa  fi  fr  he  hi  ht  hu  hy  id  is  it  ja  ka  ko  lt  lv  mk  ms  nl  no  pl  pt  ro  ru  sk  sl  sq  sr  sv  sw  ta  th  tr  uk  vi  zh  zht  
Copyright (C):Online press. All rights reserved.

We use "Cookies" for better user experience. By proceeding to use this page you approve our Cookie policy.

Close this notice Find out more