триглицериди

триглицериди вредности и дефиниции

нормално referent values of триглицериди test for 10-39 години, are between 54 and 110 mg/dl (or between 0.61 and 1.2 mmol/L).

пациентите тип :

10-39 години

Долна граница :
| Горната граница :
единица :
дијагностицира :
54   -
110
mg/dl
нормално
0.61   -
1.2
mmol/L
нормално

нормално referent values of триглицериди test for 40-59 години, are between 70 and 150 mg/dl (or between 0.77 and 1.7 mmol/L).

пациентите тип :

40-59 години

Долна граница :
| Горната граница :
единица :
дијагностицира :
70   -
150
mg/dl
нормално
0.77   -
1.7
mmol/L
нормално

нормално referent values of триглицериди test for над 60 години, are between 80 and 150 mg/dl (or between 0.9 and 1.7 mmol/L).

пациентите тип :

над 60 години

Долна граница :
| Горната граница :
единица :
дијагностицира :
80   -
150
mg/dl
нормално
0.9   -
1.7
mmol/L
нормално

види исто така:

висока седиментација на еритроцитите (ESR) тест резултат референтни вредности за мажи Што значи висока еритроцитна седиментација (ESR) тест резултат референтни вредности за машки ниво значи?

ниски креатин резултатите од тестот референтни вредности за жени Што значи ниска Креатин резултат од тестот референтни вредности за женски ниво значи?

високо вкупно тироксин резултат од тестот референтни вредности Што значи високо вкупно тироксин (FT4) тест резултат референтни вредности на ниво значи?

ниски слободен тријодотиронин (FT3) тест резултат референтни вредности за деца Што значи ниска слободен тријодотиронин (FT3) тест резултат референтни вредности за деца ниво значи?

ниски ИГФ-1 тест резултат референтни вредности за жени 20 години Што значи ниска ИГФ-1 тест резултат референтни вредности за жени 20 години ниво значи?

висок erytrocytes / црвени крвни клетки (РБЦ) тест резултат референтни вредности за женски возрасни Што значи висок Еритроцитите / црвени крвни клетки (РБЦ) тест резултат референтни вредности за женски ниво возрасни значи?

ниски Д-димер тест резултат референтни вредности Што значи ниска Д-димер тест резултат референтни вредности на ниво значи?

Ниското ниво на витамин резултатите од тестот референтни вредности Што значи ниска витамин А резултат од тестот референтни вредности на ниво значи?

високо анти ДС-ДНК тест резултат негативни референтни вредности Што значи висок Анти дс-ДНК тест резултат негативни референтни вредности на ниво значи?

ниска основа вишокот крвен тест ниво Што значи пониски од нормалните база escess тест ниво значи?

ниски ангиотензин конвертирачки ензим (АКЕ) тест резултат референтни вредности Што значи ниска ангиотензин конвертирачки ензим (АКЕ) тест резултат референтни вредности на ниво значи?

висок хемоглобинот (Hb) тест резултат референтни вредности за жени Што значи висок хемоглобинот (Hb) тест резултат референтни вредности за женски ниво значи?

en  hr  af  ar  az  bg  ca  cs  da  de  el  es  et  fa  fi  fr  he  hi  ht  hu  hy  id  is  it  ja  ka  ko  lt  lv  mk  ms  nl  no  pl  pt  ro  ru  sk  sl  sq  sr  sv  sw  ta  th  tr  uk  vi  zh  zht  
Copyright (C):Online press. All rights reserved.

We use "Cookies" for better user experience. By proceeding to use this page you approve our Cookie policy.

Close this notice Find out more